Milliard Russisk vil snuppe forbu

0

Det Internationale Skytteforbund er om muligt endnu mere lukket end FIFA

Her gik man og troede, at FIFA tager prisen som det mest skandaleramte internationale sportsforbund, men sådan behøver det nødvendigvis ikke at vaere.

Det Internationale Skytteforbund, ISSF, som hører til blandt de 35 olympiske organisationer, har en historik, som absolut gør FIFA rangen stridig.

ISSF holder i weekenden kongres i Moskva, men de delegerede, herunder John Hansen, som er formand for Dansk Skytte Union, er ikke helt på det rene med, hvad der kommer til at foregå i Rusland.

Intet er meldt ud, men John Hansen siger til Ekstra Bladet, at han ikke vil blive forbavset, hvis ISSF i weekenden pludselig har fået en ny praesident. Det er nemlig, hvad rygterne siger. Passer det, vil der vaere tale om et regulaert kup hen over hovederne på forbundets mange medlemmer.

Ekstra Bladet er i besiddelse af en raekke dokumenter fra det internationale skyttemiljø, som fortaeller det samme: Nemlig at en af Ruslands rigeste maend, milliardaeren Vladimir Lisin overtager praesidentposten i ISSF, selv om den nuvaerende praesident, mexicaneren Olegario Vazquez Raña, først er på valg om to år.

Sønnen overtog job

Men fortidens gerninger er ved at indhente mexicaneren, som i samarbejde med en tysk familie i München har styret skytteforbundet siden 1980.

For 36 år siden blev Vazquez Raña valgt som praesident for første gang. Ved samme lejlighed blev Horst Schreiber valgt som generalsekretaer og hovedkvarteret placeret i Schreibers hjemby, München.

De to kørte parløb frem til 2010, hvor Horst Schreiber Hvis Vladimir Lisin bliver ny praesident for ISSF, vil det formentlig også sikre ham en plads i IOC. Det er en del af praesident Putins politik, at Rusland skal sikre sig så stor magt som muligt i de internationale sportsorganisationer.

Vi traenger virkelig til nye tider. ISSF er et meget lukket land, og hvis vi skal have åbenhed, kraever det, at den nuvaerende praesident går af

døde. Det aendrede dog ikke det store i forretningsgangene. Horsts søn, Franz Schreiber overtog uden nogen form for afstemning posten som generalsekretaer.

I det daglige får Franz god hjaelp af sin bror, Wolfgang, som styrer medieaktiviteterne i ISSF. Franz’ kone, Brigitte Schreiber, tager sig af den daglige drift i hovedkvarteret, ligesom hun er ansvarlig

for skytteforbundets operationer.

Sidste år gennemførte organisationen Play The Game en undersøgelses af forholdene i de 35 forbund, som udgør den olympiske familie. Undersøgelsen tog udgangspunket i gennemskuelighed, den demokratiske proces, pengestrømme og solidaritet.

ISSF blev nummer 35 og

sidste. Dumpede på stort set alle parametre.

Der er ikke mange, som aner hvad der foregår i skytteforbundet ud over Vazquez Raña og Schreiber-familien. Og det selv om forbundet årligt modtager millionbeløb i tilskud fra IOC. Men forbundet har ikke åbne regnskaber og offentliggør heller ikke revisionsrapporter.

Efter lussingen fra Play

The Game og efter de mange sager i FIFA og andre forbund skaerpede IOC på et bestyrelsesmøde i december sidste år kravene til de 35 forbund.

Inden udgangen af 2016 skal alle have indført reformer som indbaerer gennemskuelighed, demokratiske valg og regnskabsrevision som lever op til internationale standarder.

Ekstra Bladet

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Share.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x